RTV

De kersttaarten van Abel

Ned 2, 19.20 uur

In deze kerstversie van Taarten van Abel bakt Abel (Siemon de Jong) geen taarten met kinderen, maar met BN'ers. Vanavond schrijver Özcan Aykol, bekend van het boek Eus. Zijn grote liefde is Volkskrantjournaliste Anna van den Breemer. Samen met Abel praten ze over de liefde en over vriendschap.

Best of Top 2000 a gogo

Ned 3, 19.30 uur

De hoogtepunten op een rij van de afgelopen vijf jaar Top 2000 a gogo. Met onder meer een bijzonder verhaal over David Bowie, hilarische quizfragmenten en mooie reportages over onder anderen de Franse zanger Gérard Lenorman en de bluesrockband Steppenwolf van Born to be Wild.

Het marathoninterview

Radio 1, 20.04 uur

Presentator Mathijs Deen spreekt met de uiterst productieve schrijver Tomas Ross (in 1944 geboren als Willem Hogendoorn) over de duistere zaken in zijn boeken, zijn tumultueuze vriendschap met Theo van Gogh, de verborgen wereld achter de realiteit van alledag en zijn achterdochtige levensinstelling.

The Man Who Doesn't Breathe Discovery, 22.00 uur

Stig Severinsen ademt met zijn hele bewustzijn, want wie dat doet, realiseert zich plotseling hoe intiem lichaam en geest verbonden zijn, vindt hij. Met een diepe ademteug zwemt hij 152 meter lang onder het ijs van een meer door. En hij breekt zijn wereldrecord door 22 minuten lang zijn adem in te houden.

Kunststof TV

Ned 2, 22.10 uur

Terugblik op de culturele hoogtepunten van 2013. Onder anderen Anouk (Songfestival), Alex van Warmerdam (Borgman) en mode-ontwerper Jan Taminiau (jurken van Máxima op 30 april) komen voorbij. Recensente Sacha Bronwasser bespreekt met presentator Joost Karhof de bijzonderste tentoonstellingen.

Met het Oog op Morgen

Radio 1, 23.00 uur

Bijzondere eindejaarsgesprekken in 't Oog. Met vanavond de hele familie Siebelink: schrijver Jan, vrouw Gerda en kinderen Jeroen, Janneke en Anneleen.

Zij praten uitgebreid over de carrière van hun vader en man. En over zijn grote doorbraak met het boek Knielen op een bed violen.

undefined

Meer over