RTV

EZ


Ned 2, 19.20 uur


Vlak voor de als eerste geplande aflevering in november werd EZ geannuleerd. Presentator Hans Sibbel (cabaretier Lebbis) bleek een auto-immuunziekte te hebben. Nu gaat het programma over economische theorieën alsnog van start. Bedrijfseconoom en onderzoeksjournalist Jeroen Smit presenteert.


De Social Club


Ned 3, 19.55 uur


Zes presentatoren gebruiken hun social medianetwerk om de meest inspirerende en bijzonderste verhalen van die dag boven water te halen. Na een Facebookpost of tweet kan er zomaar een presentator voor je deur staan. Ook beantwoordt De Social Club vragen die op sociale media worden gesteld.


24 uur met...


Ned 3, 20.25 uur


Vorige week konden we de eerste aflevering aanschouwen met Theo Maassen als presentator in plaats van Wilfried de Jong. Van een interviewprogramma lijkt 24 uur met... veranderd in een discussieprogram- ma. Zal Maassen bij cabaretier Daniël Arends net zo provocerend zijn als bij Ali B.?


DWDD University


Ned 3, 21.25 uur


DWDD-stamgast, beroepsnerd en internetjournalist Alexander Klöpping vertelt in drie colleges over zijn bevindingen in het Amerikaanse Silicon Valley, waar de invloedrijkste technologiebedrijven zijn gevestigd. In deze tweede episode aandacht voor de bedrijven Apple, Facebook, Twitter en Google.


Born to be Wild


BBC 4, 22.00 uur


In deze driedelige BBC-documentaire komt behoorlijk wat rockgeschiedenis langs en degenen die de wilde jaren hebben overleefd, komen aan het woord. Nieuwe inzichten levert deze documentairereeks niet op, wel veel archiefmateriaal, dat we ook al kennen, maar altijd fijn is nog eens te zien.


Bonita Avenue


Radio 1, 00.00 uur


Nieuw hoorspel gebaseerd op Peter Buwalda's gelijknamige boek. In twintig delen wordt het verhaal verteld van de exploderende driehoeksverhouding tussen een rector magnificus (Jaap Spijkers), zijn dochter (Georgina Verbaan) en haar vriend (Waldemar Torenstra). Een Griekse tragedie in hedendaagse setting.

Meer over