RTV

College Tour

NED 3, 20.25 UUR

In de Theaterschool in Amsterdam ontvangt presentator Twan Huys comédienne, interviewster en (jawel) managementgoeroe Ruby Wax. Eigenlijk stond deze uitzending voor vorige week gepland, maar toen fietste het interview met zanger Robbie Williams plots tussendoor.

Duivelse dilemma's

NED 2, 23.15 UUR

Begin van een nieuwe reeks korte fictiefilms waarin personages noodgedwongen moeten kiezen tussen twee kwaden. In Symbiose van Mijke de Jong (Tussenstand, Joy) het verhaal van moeder Sophie (57), die door dementie in de knoop komt met de zorg voor haar verstandelijk gehandicapte zoon (25).

The Graham Norton Show

BBC 1, 23.35 UUR

Een zeldzaam Brits talkshowoptreden van Robert De Niro, vanavond op de bank bij Graham Norton. Samen met Michelle Pfeiffer komt hij vertellen over hun maffiakomedie Malavita.

Daarnaast zijn ook actrice Jennifer Saunders (Absolutely Fabulous) en zangeres Cher te gast.

De kunst van het maken

NED 2, 21.25 UUR

Claudia de Breij praat met Geertjan Lassche over zijn documentaire Zwart IJs, een film over de worsteling van schaatsers op natuurijs.

Daarnaast een gesprek met Ronald Plasterk en Hadjar Benmiloud (NRC) over het schrijven van een goede column.

Schaatsen: NK Afstanden

NED 1, 17.00 UUR

Live vanuit het ijsstadion Thialf in Heerenveen de officiële aftrap van het schaatsseizoen 2013-2014. Met vandaag de 500 meter en 5 kilometer voor mannen en de 1.500 meter voor vrouwen.

Opvallendste deelnemer: Erben Wennemars, die na drie jaar pensioen terugkeert op de wedstrijdbaan.

Inside Man

NED 3, 21.30 UUR

Programmamaker Morgan Spurlock draait een paar dagen mee in het leven van twee illegale seizoensarbeiders: Carlos Segovia en zijn vader Pascual.

Samen maken ze lange dagen als sinaasappelplukkers in Florida. De lonen zijn laag en hun rechten niet-bestaand.

undefined

Meer over