RTV

Peter R. over de grens

NED 1, 21.30 UUR

Peter R. de Vries reist af naar Nepal om daar onderzoek te doen naar kinderarbeid. Hij stuit er op bizarre uitwassen, waarbij kinderen worden weggegeven door hun straatarme ouders. Zo 'koopt' De Vries een 8-jarig meisje, dat door haar vader en moeder voor omgerekend 50 euro aan hem wordt meegegeven.

Het zijn net mensen

RTL4, 20.30 UUR

Paul de Leeuw maakt opnieuw een uitstapje naar RTL met de presentatie van de dierenquiz Het zijn net mensen. Twee teams, onder leiding van Marc-Marie Huijbregts en Richard Groenendijk, beantwoorden vragen over de gedragingen, gewoonten en geluiden van dieren. Boswachter Arjan Postma zorgt voor de duiding.

The Graham Norton Show

BBC 1, 23.35 UUR

Te gast is Matt LeBlanc. De acteur - vooral bekend als Joey uit Friends - komt vertellen over de nieuwe reeks afleveringen van de hollywoodsatire Episodes. Daarnaast nemen acteurs Zac Efron en Seth Rogen plaats op de rode bank. Beiden zijn te zien in de komedie Bad Neighbours. Muziek is er van Kaiser Chiefs.

Alles mag op vrijdag

RTL 4, 21.30 UUR

Nieuw improvisatieprogramma waarin presentator Jandino Asporaat en teamleiders Gordon en Gerard Joling vrijuit de tent mogen afbreken. Geer en Goor spelen scènes in een scheve set met een helling van 22,5 graden en moeten spreekwoorden uitbeelden terwijl ze metershoog de lucht in worden gehesen.

Reizen Waes

NED 3, 21.15 UUR

In zijn reizen langs landen die de gemiddelde toerist liever links laat liggen, brengt Tom Waes een bezoek aan Iran. Hij gaat langs het mausoleum van ayatollah Khomeini, maakt een skitocht in de bergen rond Teheran en bezoekt het museum voor moderne kunst, waar alle westerse topstukken in de kelder liggen.

De tweedimensionale koning NED 2, 19.30 UUR

Een verslag van de zoektocht naar een nieuw staatsieportret van koning Willem-Alexander. Twaalf kunstenaars proberen de opdracht in de wacht te slepen: fotografen, schilders en tekenaars. Filmmaker Mélinde Kassens filmt ze in hun ateliers, bij het inleveren van de schetsontwerpen en tijdens de selectie in het Rijks.

undefined

Meer over