RTV

Grace. Burden of the Brave

Ned 2, 23.00 uur

Grace Padaca versloeg als een gehandicapte vrouw van lage komaf de elite en werd gouverneur van de Filipijnse provincie Isabela. Ze is een voorbeeld geworden voor velen tot ver buiten de Filipijnen. Deze documentaire van Tessa Steenbergen volgt Grace in aanloop naar de nieuwe verkiezingen.

Supermarket secrets

BBC 1, 22.00 uur

Documentaireserie over supermarktgeheimen. Meer dan 90 procent van onze boodschappen kopen we bij deze ketens. Een jaar lang onderzoekt Gregg Wallace hoe het er achter de schermen aan toe gaat. Vanavond aandacht voor de herfst. Hoe brengen supermarkten ons in een herfststemming?

Operatie live

Ned 1, 21.25 uur

Vanuit de luie stoel kan live een keizersnede worden gevolgd. En niet zomaar een: de moeder verwacht een tweeling. Charles Groenhuijsen geeft samen met het medisch team uitleg over de ingreep. Tijdens de uitzending kunnen kijkers via Twitter en e-mail vragen stellen aan de deskundigen.

De grote Bijbelquiz

Ned 2, 20.25 uur

Stijlmeester Maik de Boer, presentatrice Catherine Keyl, rapper Brownie Dutch en presentatrice Chazia Mourali strijden in De Grote Bijbelquiz om de titel bijbelkenner van het jaar 2013. De quiz bestaat uit zeven ronden en een finale met aan de actualiteit gekoppelde bijbelse vragen.

Belpub

Canvas, 21.10 uur

De Belgen winnen prijs na prijs op het reclamefestival Cannes Lions International Festival of Creativity. Reclamebureaus van over de hele wereld trekken naar het Franse plaatsje om mee te dingen naar de awards. Canvasverslaggever Stijn Meuris reisde deze zomer af naar Cannes om verslag te doen.

Love hurts

RTL 4, 21.30 uur

Corine Kooles interviews over lust en liefde in Volkskrant Magazine en Linda tonen maar al te vaak dat de liefde pijn kan doen. Op die stukken baseerde Talpa de nieuwe dramaserie Love Hurts, waarin een kijkje wordt genomen in de spreekkamer van een relatietherapeute, gespeeld door Susan Visser.

undefined

Meer over