RTV

the graham norton show

bbc 1, 23.35 uur

Op de rode bank van Graham Norton vanavond acteur Jude Law, komiek Greg Davies en soapactrice June Brown. Lady Gaga komt langs voor zowel een optreden als een praatje en voert daarbij vanzelfsprekend minimaal één kledingwissel door.

Studio sport

ned 2, 22.55 uur

Één wedstrijd vanavond in de eredivisie: Heerenveen (de nummer 10) - RKC Waalwijk (17); Studio Sport heeft de samenvatting. Aansluitend op Nederland 3 een verslag van de World Cup Schaatsen in Calgary, met op het programma de 500 meter, de 1.500 meter (heren) en de 3 km (dames).

met het oog op morgen

radio 1, 23.00 uur

Tijs van den Brink praat met politiek redacteur Derk Stokmans van NRC Handelsblad. Stokmans schreef over PvdA-leider Diederik Samsom een biografie: 'Straatcoach en strateeg'. Met natuurlijk aandacht voor de succesvolle campagne van 2012 en de coalitie met de VVD.

Joris' showroom

ned 1, 22.35 uur

Joris Linssen ontmoet Piet Dekker, een blinde boer met een fascinatie voor bacteriën, schimmels en gisten. Via een web van draden weet Dekker de weg te vinden in zijn groentekwekerij. Daarnaast een portret van Chris Scheffer, die zijn leven deelt met lama's, pony's, fretten en andere dieren.

25 jaar Spijkers met koppen

ned 2, 20.55 uur

Een duik in de archieven van Spijkers met koppen, het satirische VARA-radioprogramma dat onlangs zijn 25-jarig bestaan vierde. Onder anderen Felix Meurders, Dolf Jansen, Jack Spijkerman, Karin Bloemen, Paul Groot en Owen Schumacher komen aan het woord.

André op aarde

ned 3, 20.25 uur

Geïnspireerd door zijn ruimtereizen maakte astronaut André Kuipers voor het Wereld Natuur Fonds deze driedelige reportageserie over bedreigde natuurgebieden op aarde. In aflevering 1 reist hij naar Brazilië en laat zien welke rol Europa speelt in de ontbossing daar.

undefined

Meer over