RTV-tips

De Wereld Draait Door

NED 3, 19.30 UUR

Cécile Narinx (ELLE), May-Britt Mobach (Marie Claire) en Karin Swerink (Vogue) praten over de documentaire Diana Vreeland: The Eye Has To Travel. Dirk Jan Roeleven en oud-wielrenner Rini Wagtmans vertellen over de cd De Sint Willebrord Sessies Vol. 1: Sporthuis Hubert. Tafeldame is Claudia de Breij.

Later live...

BBC 2, 23.00 UUR

In de 250ste (!) aflevering van Later live... ontvangt Jools Holland rockband Muse, die twee nummers speelt van het binnenkort te verschijnen album The 2nd Law. Daarnaast komen The Beach Boys hun 50-jarig jubileum vieren en zijn ook The XX, Public Image Limited en Natalie Duncan te gast.

Close Up

NED 2, 22.55 UUR

Met de opening van het nieuwe Stedelijk Museum Amsterdam, doet ook de nieuwe huisstijl zijn intrede. Wat te denken van het logo: een kapitale 'S' opgebouwd uit de letters van de naam van het museum. Jarenlang is over het ontwerp vergaderd en documentairemaker en grafisch ontwerper Lex Reitsma was erbij.

Publiek geheim

Canvas, 21.20 UUR

Documentaire over de bijna vergeten slag bij Gembloux, de zwakke schakel in de Belgische verdedigingslinie tijdens de Duitse invasie in 1940. Maker Sven Speybrouck praat met Robert Raucent, destijds 11 jaar oud. Wat heeft hij gezien? En waarom heeft de begraafplaats zoveel graven met Arabische opschriften?

Altijd wat

NED 2, 21.10 UUR

In een tweeluik over het fenomeen 'bewonersbedrijf', volgt Altijd Wat inwoners uit de Leeuwardense achterstandsbuurt Heechterp-Schieringen. De bewoners willen een onderneming oprichten om verloedering in de buurt tegen te gaan. Ze denken dat zelf goedkoper en beter te kunnen doen dan de gemeente.

JE ZAL HET MAAR ZIJN

NED 3, 20.25 UUR

Sophie Hilbrand portretteert drie personen die beroemd waren, zijn of willen zijn. Liesbeth Kamerling was anderhalf jaar te zien in soap GTST en verdween daarna in de anonimiteit. Erik Arbores (15) groeide na een oproep in DWDD uit tot veelgevraagd dj. Dion Varrosieau probeert door te breken met varkentje Babe.

undefined

Meer over