RTV Tips

Nationale Actie Filipijnen

NED 1, RTL 4 en SBS 6, 06:00 uur

De hele dag staan de publieke en commerciële radio en televisie in het teken van de hulpactie voor de Filipijnen. Het actiecentrum is het Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum, waar een belteam met bekende Nederlanders zit en waar mensen ook geld en cheques voor Giro 555 naartoe kunnen brengen.

Kunststof

Radio 1, 19.02 uur

Petra Possel in gesprek met cabaretier en absurdist Ronald Snijders. Hij schreef samen met Fedor van Eldijk De Alfabetweter, een woordenboek dat duizend nieuwe woorden beschrijft in de Nederlandse taal. Ook toert hij door het land met zijn goed ontvangen cabaretvoorstelling One Man Show.

De Wereld Draait Door

NED 3, 19.30 uur

Een bijzonder onderdeel van de hulpactie voor de Filipijnen is de DWDD Bingo, waarbij Matthijs van Nieuwkerk en Marc-Marie Huijbregts kijkers die een optreden in de studio willen verzorgen 30 seconds of fame verschaffen. Maar dan moet natuurlijk wel eerst hun nummertje uit de bingomolen rollen.

Tegenlicht

NED 2, 21.00 uur

Een aflevering over 'zelfbouw'. Steeds meer Nederlanders ontwerpen of bouwen hun woning helemaal zelf. Dit bouwen vanuit de vraag leidt ertoe dat het monopolie op smaak niet langer ligt bij projectontwikkelaars en grote aannemers. In dit proces moeten architecten zelf hun klanten gaan zoeken.

Sophie's web

Net 5, 21.25 uur

Nieuwe Nederlandse dramaserie met een experimentele vorm, want er wordt voortdurend geschakeld tussen verschillende videochats. Sophie (Jennifer Hoffman) is eenzaam, want ze is zojuist gedumpt door haar vriend. Daarom zoekt zij haar heil in internetdating. Ze valt al snel voor Teun (Daniël Boissevain).

Koning voetbal

RTL 7, 22.00 uur

Voetballiefhebbers opgelet: er begint een nieuwe quiz over alles wat met voetbal te maken heeft. Jack Spijkerman presenteert, vaste teamcaptains zijn Johnny de Mol en Viggo Waas. De kandidaten in aflevering één zijn Thijs Römer en Pierre van Hooijdonk in het ene team en John Williams en Ronald de Boer in het andere.

undefined

Meer over