RTV tips

joanna lumley Meets will.i.am

bbc 1, 23.35 uur

Joanna Lumley (Absolutely Fabulous) portretteert voor de BBC muzikant will.i.am - bekend van de Black Eyed Peas en zijn hits met Britney Spears. Geboren in een achterstandswijk en uitgegroeid tot wereldster. Maar hoe? Lumley praat onder anderen met will.i.am's moeder.

joris' showroom

ned 1, 22,20 uur

Joris Linssen gaat mee op stap met 'Ome Cor', die ondanks zijn hoge leeftijd een nomadenbestaan leidt met paard en wagen. Samen slaan ze een kamp op in België. Daarnaast een ontmoeting met Andries. Hij staat in de buurt bekend als Ridder van Zwijndrecht omdat hij altijd een zelfgemaakt harnas aanheeft.

pauw & witteman

ned 1, 23.00 uur

Te gast is Olav Haazen, de advocaat van de van stalking betichte econoom Heleen Mees. Daarnaast is er aandacht voor de Avond van de Filmmuziek, die vorige week plaatsvond in het Concertgebouw en waarvan op Nederland 1 een compilatie wordt uitgezonden. Muziek is er van onder anderen harpiste Lavinia Meijer.

reizen waes

ned 3, 21.20

In Reizen Waes trekt de Vlaamse acteur en presentator Tom Waes naar landen die de gemiddelde toerist liever links laat liggen. De bestemming van aflevering 1 is het dictatoriale Turkmenistan. Het reisplan is samengesteld door de autoriteiten dus inwoners interviewen is verboden. Ook ezels filmen mag niet.

Het koninkrijk

ned 2, 21.05 uur

Acteur Waldemar Torenstra en journalist Eelco Bosch van Rosenthal blikken terug op 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden. Torenstra (een nazaat van Willem van Oranje) bekijkt de geschiedenis door de ogen van Willem I. Bosch van Rosenthal spreekt met experts en duikt de boeken in.

college tour

ned 3, 20.25 uur

In de Melkweg in Amsterdam praten Twan Huys en een groep studenten met de Amerikaanse singer-songwriter John Legend. Hij scoorde hits als Ordinary People en All of Me, verkocht zeven miljoen albums en won negen Grammy Awards. Op verzoek van een van de aanwezigen wordt er ook nog een stukje muziek gespeeld.

undefined

Meer over