RTV Selectie

CHANTAL HEIJNEN

College Tour

NED 3, 20.25 UUR

In deze herhaling uit 2013 gaat Twan Huys samen met 500 studenten in gesprek met topturner Epke Zonderland. De op dat moment kersverse wereldkampioen vertelt over zijn gouden olympische oefening op de rekstok, zijn studie geneeskunde in Groningen en zijn familie. Zijn ouders, broer en zus zijn ook te gast.

undefined

Andere Tijden Sport

NED 1, 21.35 UUR

Bij gebrek aan WK-wedstrijden (de tweede ronde begint morgen), blikt Andere Tijden terug op het voor Nederland rampzalig verlopen wereldkampioenschap van 1990. Als regerend Europees kampioen is Oranje een van de favorieten, maar het loopt voor geen meter en we mogen al na vier wedstrijden naar huis.

undefined

My America

NED 3, 21.25 UUR

In de eerste aflevering van dit vierluik praat correspondent Michiel Vos met o.a. Henry Kissinger (oorspronkelijk uit Duitsland), rockster Gene Simmons (oorspronkelijk uit Israël) en filmmaker Paul Verhoeven over immigratie en integratie. Amerikaans staatsburger worden is één ding, een echte Amerikaan zijn is twee.

undefined

De wilde keuken van Wouter Klootwijk

NED 2, 20.30 UUR

Nadat hij vorige week de geneugten van kant-en-klaar had geproefd, trekt Wouter Klootwijk deze week het spoor van de oester na. Dus het gaat van Frankrijk naar Yerseke, waar de Nederlanders de teelt anders aanpakken dan de Fransen. Klootwijk belandt er op een industrieterrein.

undefined

Glastonbury

BBC 2, 23.00 UUR

De BBC doet het hele weekend verslag van Glastonbury, met 125.000 bezoekers een van de grootste popfestivals ter wereld. Met vanavond een terugblik op dag 1 en een korte vooruitblik op alles wat nog komen gaat. Om 0.00 uur gevolgd door Arcade Fire, dat vandaag afsluit op het legendarische Pyramidpodium.

undefined

OBA Live

RADIO 5, 19.00 UUR

Theodor Holman ontvangt de jongens van de De Snijtafel: Michiel Lieuwma en Kasper C. Jansen. Het duo krijgt van OBA Live de Theodor Award 2014, bedoeld voor mensen die origineel en vernieuwend zijn. Verder is er hetpanelgesprek met Sywert van Lienden en Nausicaa Marbe.

undefined

Meer over