Rtv selectie

De Wereld Draait Door

NED 3, 19.30 UUR

Producent Erwin Lambaart komt praten over Frozen Planet in concert, een combinatie van klassieke muziek (door het Gelders Orkest) en beelden uit de gelijknamige natuurserie. Daarnaast schuift topkok Robert Kranenborg aan om een klassieker uit de haute cuisine te bereiden. Paul de Leeuw is tafelheer.

Later Live...

BBC 2, 23.00 UUR

Jools Holland begint het 42ste seizoen van zijn muziekprogramma met een optreden van Britpoppers Suede. Met Bloodsport maakten ze hun eerste album in 11 jaar tijd. Daarnaast ontvangt Holland Laura Mvula, The Strypes, Charles Bradley, John Fullbright en Cat Power.

Soul of America

NED 2, 23.00 UUR

Lange tijd was zanger Charles Bradley niet meer dan een fameuze imitator van James Brown. In 2011, op 62-jarige leeftijd, kwam de ommekeer. Hij maakte met No Time for Dreaming zijn eerste eigen plaat en schopte het direct tot muzieksensatie. De docu Charles Bradley - Soul of America vertelt zijn verhaal.

Beeldgeheimen

CANVAS, 21.30 UUR

Beeldgeheimen werpt deze week een blik op de propagandafilms van de Rode Khmer. Pol Pot bracht zijn revolutie niet alleen met terreur, maar ook met beeld en geluid. Hoe waarheidsgetrouw waren die 'mises en scènes'? Wie maakte die films en hoe? En voor wie waren ze eigenlijk bestemd?

Champions League

NED 3, 20.25 UUR

Omdat Galatasaray na het verlies met 3-0 van Real Madrid in de heenwedstrijd lijkt uitgespeeld, kiest de NOS deze week voor een terugwedstrijd die nog wél spannend is: Borussia Dortmund - Málaga. Ondanks een kansenfestival voor Dortmund werd er vorige week door geen van beide clubs gescoord.

De rijdende rechter

NED 1, 22.20 UUR

Een nieuwe week, een nieuwe burenruzie voor mr. Frank Visser. De familie Reijnen is dolblij met haar hoge coniferenhaag: dat houdt de buren, de familie Boerakker, lekker uit het zicht. Diezelfde buren staan echter niet toe dat de familie naar hun grondgebied komt om de haag te onderhouden.

undefined

Meer over