Rtv selectie

DOKUMENT

NED 2, 23.00 UUR

Het verhaal van Niek Zervaas: 23, zwaar lichamelijk gehandicapt en beroemd. Omdat Niek niet kan praten, wordt hij de eerste 18 jaar van zijn leven als achterlijk gezien. Wanneer hij zich met behulp van een speciale techniek verstaanbaar weet te maken, blijkt hij buitengewoon bijdehand en intelligent.

Pauw & Witteman

NED 1, 23.00 UUR

Het 11-jarige pianotalent Carter Muller won vorig jaar de eerste prijs bij de jaarlijkse talentenjacht van het Concertgebouw. Samen met zijn lerares Marjes Benoist is hij te zien in de documentaire Nieuwe Meester, die binnenkort wordt uitgezonden. Bij P&W komen juf en leerling praten over hun liefde voor de piano.

PENGUINS

BBC 1, 22.00 UUR

In deze tweede aflevering filmen de vijftig verborgen mini-camera's de eerste stapjes van enkele babypinguïns. Op de Falklandeilanden krijgen kleine rotspinguïns het aan de stok met aalscholvers, terwijl in Peru de humboldtpinguïns zich zonder ouders moeten redden in de woestijn.

TEGENLICHT

NED 2, 20.55 UUR

Geïnspireerd door de ideeën van de Braziliaanse ondernemer Ricardo Semler - wiens zakelijke succes is gebaseerd op de de kracht van het geluk van zijn werknemers - schetst Tegenlicht de arbeidsmarkt van de toekomst. Van loodgieten 2.0 tot de de stand-upmeeting als nieuwe vergadervorm.

De Wereld Draait Door

NED 3, 19.30 UUR

Matthijs van Nieuwkerk ontvangt de ouders van de gehandicapte Niek Zervaas, over wie vanavond bij Dokument op Nederland 2 een documentaire wordt uitgezonden. Mart Smeets vertelt over Michael Jordan: de basketballegende werd zondag 50 jaar. Muziek is er van Trixie Whitley. Jan Mulder is tafelheer.

OBA live

RADIO 5, 19.00 UUR

Theodor Holman praat met Toon Kerkhoff (Universiteit Leiden) over moraal en bestuur in Nederland. Wanneer leiden botsende mores tot een schandaal? Schrijfster Nelleke Noordervliet over Democratie en Tegendemocratie van Pierrede Rosanvallon en actualiteiten met Stephan Sanders en Joep Schrijvers.

undefined

Meer over