Rtv selectie

Italy unpacked

BBC 2, 21.30 UUR

Nieuwe, driedelige reportagereeks waarin kunstcriticus Andrew Graham-Dixon en chef-kok Giorgio Locatelli langs bekende en minder bekende trekpleisters van Italië reizen. De tour begint in Bologna, waar de oudste universiteit ter wereld staat. Daarna leren we over Ferrari en Italiës belangrijkste kookboek.

EK Allround schaatsen

NED 1, 17.30 UUR

Rechtstreeks verslag van het EK Allround Schaatsen vanuit Thialf, Heerenveen. Met vandaag de 500 meter, de 5.000 meter (mannen) en 3.000 meter (vrouwen). Voor Nederland verschijnen acht schaatsers aan de start, onder wie favorieten Ireen Wüst, Sven Kramer en Jan Blokhuijsen.

Wilde keuken

NED 2, 20.30 UUR

Wouter Klootwijk wil weten wat er gebeurt met de paarden die niet meer meekunnen als speel- en rijkameraadje. Hij ontdekt onder meer dat pony's uit Nederland in Antwerpen grasbuikjes worden genoemd. Anders lusten de Belgische gasten van het restaurant het niet. En: pony smaakt naar walvis.

OBA live

RADIO 5, 19.02 UUR

Theodor Holman praat met rechtsfilosoof Mireille Hildebrandt over privacy op het web. Als hoogleraar ict en rechtsstaat aan de Radboud Universiteit onderzoekt Hildebrandt de betekenis en regels van internet als nieuwe publieke ruimte. Marc Chavannes en Nausicaa Marbe bespreken de politieke actualiteiten.

The graham norton show

BBC 1, 23.35 UUR

Graham Norton ontvangt filmregisseur Quentin Tarantino. De praatgrage Amerikaan is in het land om zijn nieuwe western Django Unchained te promoten, die hier volgende week in première gaat. Daarnaast schuiven ook acteur James McAvoy en komiek Alan Davies aan en zingt Emeli Sandé haar hit Clown.

Borgen

CANVAS, 20.40 UUR

Start van de tweede reeks Borgen, de al veelbesproken dramaserie over het professionele en privéleven van eerste vrouwelijke premier van Denemarken: Birgitte Nyborg, haar cynische spindokter Kasper Juul en de anderen uit hun entourage. Volgende week donderdag start op Nederland 2 het eerste seizoen.

undefined

Meer over