RTV Selectie

Nooit meer slapen

Radio 1, 00.02 uur

Politiek commentator Dominique van der Heyde schreef samen met haar partner, de journalist Annet de Jong, een politieke thrillertrilogie. In Morten, het eerste deel, dreigt de reputatie van een ambitieuze politicus te worden geschaad door een duistere zaak uit het verleden. Karen de Bok interviewt het schrijversduo.

undefined

2Doc: Coach Zoran and his African Tigers

NED 2, 23.45 uur

In juli 2011 werd Zuid-Soedan onafhankelijk na bijna vijftig jaar burgeroorlog. De Serviër Zoran Djordjevic wordt naar het land gehaald om een nationaal voetbalelftal te vormen, maar stuit op een enorme cultuurkloof. Gaat het coach Zoran ooit lukken om zijn team te laten schitteren?

undefined

Metropolis

NED 3, 21.35 uur

Herhaling van de aflevering over fitness. De Amerikaanse Rohrback ontwikkelde haar eigen fitnessmethode, waarbij steigeren als een paard een grote rol speelt. De Chinese Zhang Xingui blijft in vorm door te pleindansen. De Pakistaanse bodybuilder Haroon wordt door zijn familie als een uitslover gezien.

undefined

Lekker weertje

NED 2, 21.15 uur

Het is Philip Freriks-avond op Nederland 2: na de quiz De slimste mens begint deze nieuwe serie, waarin Freriks samen met weerman Erwin Kroll het land doorkruist om de invloed van het weer op Nederland te onderzoeken. Heeft Nederland zijn democratie bijvoorbeeld te danken aan de strenge winter van 1794?

undefined

Tent en seks

NED 3, 21.05 uur

Sunny Bergman zette in diverse wereldsteden haar tentje op, om met voorbijgangers in intieme sfeer te praten over seksualiteit. De eerste aflevering draait om mannelijke onzekerheid: hebben mannen wel altijd zin in seks? En wat doet de angst voor een falende erectie met de mannelijke trots?

undefined

Quirke

Canvas, 20.40 uur

Deel één van een Iers-Britse detectiveserie over Quirke (Gabriel Byrne), een teruggetrokken patholoog die in de jaren vijftig werkzaam is in het mortuarium van Dublin. Quirke zit in zijn maag met de verdwijning van een lijk. Ondertussen doet zijn broer geheimzinnig over de dood van een jonge vrouw in het kraambed.

undefined

Meer over