RTV Selectie

Doris

Net 5, 21.30 uur

De eerste aflevering van deze komische dramaserie werd bekeken door 496.000 mensen, bij de tweede waren er nog 387.000 kijkers. In aflevering drie slaat Doris (Tjitske Reidinga) flink aan het daten, omdat ze niet als single moeder op het 40-jarig huwelijksfeest van haar ouders wil verschijnen.

Panorama

BBC 1, 21.30 uur

Tienermeisje Malala Yousafzai werd vorig jaar neergeschoten door de Taliban, omdat zij opkwam voor het recht van Pakistaanse meisjes om naar school te gaan. Inmiddels woont zij in Groot-Brittannië. In deze documentaire is te zien hoe Malala's Britse (school)leven eruit ziet én wordt haar oude school in Pakistan bezocht.

Tegenlicht

NED 2, 21.05 uur

In 'Mensen van nu. Toekomstdromen in tijden van crisis' portretteert Tegenlicht de generatie VPRO-leden van rond de dertig. Hoe belangrijk is geld en bezit nog voor hen? Aan het woord komen journalisten als Rob Wijnberg en Ernst-Jan Pfauth, kunstenares Aukje Dekker en schrijver Philip Huff.

Under the dome

SBS 6, 20.30 uur

Start van een sciencefictionserie die gebaseerd is op een boek van Stephen King en deze zomer een groot kijkcijfersucces was in Amerika. De inwoners van Chester's Mill worden op een dag verrast door een grote glazen koepel die over hun stadje is geplaatst. Waarom? Dat weet niemand. Er breekt al gauw paniek uit.

De Wereld Draait Door

NED 3, 19.30 uur

Er is een nieuwe editie van de 'Shaffy Recordings', waarin ditmaal zanger Stef Bos, zangeres Stevie Ann en de Volendamse band de 3JS een liedje van Ramses Shaffy ten gehore brengen. Ook een optreden van de Groningse indiefolkband Town of Saints, die een minuutje van het album Something To Fight With laat horen.

Oba Live

Radio 5, 19.00 uur

Theodor Holman praat over Simon Carmiggelt, samen met liefhebbers Wouter van Oorschot en Jonathan van het Reve. Vandaag is het precies honderd jaar geleden dat de schrijver werd geboren. Verder is er de boekenrubriek met Onno Blom en een actuele discussie met columnisten Stephan Sanders en Nausicaa Marbe.

undefined

Meer over