RTV Selectie

Human G8 - Dus ik ben

NED 2, 23.40 uur

Filosofisch programma waarin Stine Jensen en Denker des Vaderlands René Gude vooruitblikken op de G8 van de Filosofie, die aanstaande vrijdag plaatsvindt in Amsterdam. In de eerste aflevering vertelt de Amerikaanse filosoof Michael J. Sandel over zijn inmiddels wereldberoemde college Niet alles is te koop.

Boss

Canvas, 23.15 uur

In deze veelgeprezen Amerikaanse dramaserie staat de burgemeester van Chicago centraal. Burgemeester Tom Kane (Kelsey Grammer, bekend van Cheers) krijgt vlak voor de verkiezingen te horen dat hij lijdt aan een vroegtijdige vorm van dementie. Aflevering één is geregisseerd door Gus Van Sant (Milk).

Slaapkamers

NED 2, 23.00 uur

Succesregisseur Pieter Kramer (o.a. Theo en Thea, Ja zuster, nee zuster) neemt een kijkje in Nederlandse slaapkamers, met als hoofdvraag: hoe is het gesteld met de liefde? Vanuit hun bed geven in de eerste aflevering onder anderen Leen (74) en Janny (67), een Rotterdamse stel dat al 34 jaar getrouwd is, antwoord.

Derksen on the road

RTL 7, 22.00 uur

In dit nieuwe, geheel voetbalvrije programma portretteert Johan Derksen belangrijke Nederlandse pop-muzikanten die om diverse redenen niet heel beroemd zijn. In de eerste aflevering ontmoet Derksen de 64-jarige Volendammer Specs Hildebrand, die geen palingpop, maar countryrock en americana maakt.

Maartens moestuin

NED 2, 19.20 uur

391 duizend kijkers zagen vorige week de eerste aflevering van de slow television van schrijver Maarten 't Hart in zijn moestuin. Aflevering twee draait om aardappel en selderij. 't Hart legt uit waarom er niets lekkerder is dan een aardappeltje uit eigen klei, het liefst met knolselderij erbij, een van zijn lievelingsgroenten.

De Wereld Draait Door

NED 1, 19.00 uur

Cabaretiers Paulien Cornelisse en Arjen Lubach schuiven aan voor hun maandelijkse taalrubriek, waarvoor ze nieuwe woorden, verhaspelingen en uitglijders in de Nederlandse taal hebben verzameld. Reggaezanger Ziggy Marley, de zoon van legende Bob, treedt op met muziek van zijn album Fly Rasta.

undefined

Meer over