RTL5 volgt gewone mensen met bijzondere levensstijl

Doodgewone mensen maar met een bijzondere levensstijl. Dat soort lieden portretteert programmamaker Alberto Stegeman in zijn nieuwe RTL5-programma Way Of Life, dat vanaf maandag (21.30 uur) zes weken op de buis komt....

Zij productiebedrijf Noordkaap TV kwam met het idee aparte leefstijlen in beeld te brengen. Voorheen deden programma's als Jambers, Showroom en Paradijsvogels dat ook. ‘Maar het verschil met dit programma is dat we mensen filmen zoals jij en ik. In die andere programma's kwamen meestal mensen aan bod aan wie je meteen zag dat ze een bijzonder mens waren’, legt Stegeman uit.

De eerste aflevering van Way Of Life gaat over Nederlandse waaghalzen. De kijker maakt onder andere kennis met basejumper Bob, die illegaal met een parachute van een hoogspanningsmast springt in het Amsterdamse IJ. Ongezekerd klimt hij voor dag en dauw naar 135 meter hoogte in de wetenschap dat er 10.000 volt op de kabels staat. Een misstap kan fataal zijn.

In andere edities van het programma komen swingers (mensen die doen aan partnerruil), ‘heksen', jetsetters, anorexia-patiënten en mensen uit de seksindustrie aan bod. Volgens Stegeman brengt de camera levens in beeld ‘waar je normaal niet zo dicht bij komt’. In de aflevering over de seksindustrie komen bijvoorbeeld hoogopgeleide Nederlanders aan het woord die bewust hun studie links lieten liggen om bijvoorbeeld te gaan acteren in pornofilms.

Stegeman werkt nog aan de aflevering over anorexia. ‘Dat is uiteraard een ziekte, maar wordt ook een way of life. Er zijn zelfs wedstrijden van mensen die proberen zo dun mogelijk te worden. Of we dat kunnen filmen weet ik nog niet, maar we willen het verschijnsel wel zo goed mogelijk voor het voetlicht brengen.’

Meer over