Romeinse judotitels voor Huizinga en Gal

Mark Huizinga en Jenny Gal hebben bij een internationaal judotoernooi in Rome de gouden medaille behaald. Huizinga zegevierde in de klasse tot 86 kilogram....

ANP

ROME

Claudia Zwiers redde het in de finale van de categorie tot 66 kilogram niet. Ze moest in Alice Dubois uit Frankrijk haar meerdere erkennen. Danny Ebbers kwam in de klasse boven 95 kilogram te kort voor de bronzen medaille. Hij verloor van de Roemeen Padivarra. Tamara Meijer (-48 kg), Suzanne Meulendijks (-52 kg), Patrick Klas (-78 kg) en Alex Smeets (-86 kg) sneuvelden in de voorronden.

De zege van Huizinga bevestigde de grote vorm waarin de Vlaardinger verkeert. Hij is met Smeets verwikkeld in een strijd voor een Olympisch ticket. Beiden behaalden op internationale toernooien successen. Door de overwinning van Huizinga in Rome - hij won al zijn partijen met een vol punt - en de negende plaats van Smeets heeft hij nu een voorsprong genomen op zijn rivaal.

Op 6 en 7 april tijdens de Open NK judo in Den Bosch valt de beslissing wie van het duo naar het EK in Den Haag (16-19 mei) mag. Daarna wordt de Europese ranglijst geschoond en gaan de beste negen judoka's naar de Olympische Spelen in Atlanta. Huizinga staat momenteel bij de beste drie, Smeets bij de beste zes.

Meer over