Rollator

Met stijgende verbazing heb ik het verhaal over een rollator gelezen (de Volkskrant, 11 augustus). In 1993 heb ik voor het eerst een rollator gekregen....

Bij de rollator die is afgebeeld zit onder het vaste plankje ook een beugel die je op kan trekken, maar omdat die beugel onder het plankje zit kun je hem niet recht omhoog trekken.

Bij mijn eerste rollator waren de remkabels weggewerkt in het frame. Bij de afgebeelde rollator zitten ze met grote bogen langs de rollator met het gevolg dat je in de supermarkt vreselijk moet oppassen om geen dingen van de schappen te gooien. Vast aan het frame zit een mandje waardoor het ook in opgevouwen toestand zo breed is dat je niet in een bus kunt stappen. Het losse boodschappenmandje is flink groot, maar daardoor is er weinig ruimte om ook tegelijk boodschappen in het vaste mandje te doen. Dan moet je diep bukken en daar zijn oude mensen niet goed in.

Na zeven jaar werd mijn eerste rollator afgekeurd en kreeg ik zo'n ding als afgebeeld. Een gebruiksonvriendelijk kreng, maar er is niets beters te krijgen. Jammer.

Meer over