Roda JC knokt zich naar gelijkspel in Doetinchem

Roda JC heeft een voorzichtige eerste stap richting lijfsbehoud gezet. De ploeg uit Kerkrade speelde donderdagavond in Doetinchem het eerste play-offduel om promotie/degradatie met 1-1 gelijk tegen De Graafschap.

null Beeld PRO SHOTS
Beeld PRO SHOTS

De gasten begonnen voortvarend aan het duel. Al na 9 minuten had Sanharib Malki de 0-1 op zijn schoen. De aanvoerder gleed de bal na een goede voorzet van Guus Hupperts echter recht in de handen van doelman Joost Terol. De Graafschap drong na een half uur spelen wat meer aan. Met een krul van zo'n 20 meter afstand in de verre hoek zette Anco Jansen zijn ploeg na een half uur spelen zelfs op 1-0.

Roda kwam na rust beter voor de dag. Onder aanvoering van Frank Demouge werd een offensief ingezet dat in de 55ste minuut in de gelijkmaker resulteerde. De bonkige spits kopte de bal uit een hoekschop binnen: 1-1. Aan de overkant had Jordan Garcia Calvete vervolgens nog twee keer de 2-1 kunnen maken, maar de veel bekritiseerde doelman Filip Kurto redde twee keer bekwaam.

Zondag is de return in Kerkrade. De winnaar speelt vervolgens tegen Sparta of Helmond Sport om een plek in de eredivisie. Sparta won het eerste duel met 4-2 van de Brabanders.

Meer over