Robeco biedt beleggers ook bijbaan

Wie is zich tegenwoordig nog bereid zich de hemd van het lijf te laten vragen? In dit tijdperk van marktonderzoeken hebben steeds minder mensen zin enquêteurs te woord te staan....

Dat is vervelend voor bedrijven. Die hebben juist meer dan ooit de behoefte hun klanten te leren kennen. Zo ook Robeco, dat continu nieuwe financiële producten op de markt brengt.

In de afgelopen tijd heeft Robeco talrijke klanten benaderd met vragen over koopsompolissen: 'of ze tevreden zijn met de voorlichting die ze van de maatschappij krijgen waar ze hun polissen hebben lopen'. En meer van dat soort vragen.

Aan het einde van de enquête krijgt de bereidwillige klant een uitnodiging voor een persoonlijk gesprek, waarin nog eens dieper op deze zaken zal worden ingegaan. Dit gesprek zal een half uur duren en ergens in een restaurant of café moeten plaatsvinden. Wie bereid is mee te werken krijgt een vergoeding van 75 gulden.

Robeco vindt dat heel normaal. Een woordvoerder: 'Je moet het zien als een soort vergoeding voor gemaakte reis- en verblijfkosten. De ene keer is het vijftig gulden, soms zeventig gulden of soms is er nog een heel andere regeling.'

Wie denkt 'snel verdiend' kan echter bedrogen uitkomen. Mensen aan de onderkant van de inkomensladder zullen minder snel worden benaderd. Robeco wil uiteraard vooral alles weten van mensen die voldoende geld overhouden om Robeco-producten te kunnen kopen. De vergoeding moet het liefst weer terugvloeien in een Robeco-beleggingsfonds.

Meer over