Ring! hoopt nog dit jaar geld te gaan verdienen

Ring! staat op het punt van doorbreken. Het bedrijf, dat software voor telefooncentrales ontwikkelt en sinds begin dit jaar ook complete systemen voor callcenters, verwacht later dit jaar voor het eerst in zijn bestaan winst te kunnen maken....

Van onze verslaggever

Ook de groei staat op het punt echt los te breken, al ging het het afgelopen halfjaar al hard. De omzet verdubbelde ruimschoots van 2,29 miljoen naar 4,99 miljoen. De directie verwacht dat het groeitempo de komende jaren in die versnelling blijft staan. 'Een factor drie per jaar', verwacht directeur Job Bruggeman.

Dat is vooral leuk omdat op die snelgroeiende omzet volgend jaar ook winst wordt gemaakt. Dat was het afgelopen halfjaar nog niet het geval: het verlies verdubbelde net zo spectaculair als de omzet: van 4,4 naar 9,3 miljoen.

De grote sprong voorwaarts begon eerder dit jaar toen Ring! het Britse bedrijf OTS overnam. Dat bedrijf verkoopt callcenters. De technieken van Ring! worden in die installaties verwerkt. 'Sindsdien verkopen we geen componenten meer voor enkele tienduizenden guldens, maar complete oplossingen van een half miljoen tot een paar miljoen gulden', zegt Bruggeman.

De eerste callcenters van Ring! zijn al operationeel. Belangrijker is dat een 'grote systeemintegreerder' overweegt met Ring! te gaan samenwerken. Dit bedrijf zou niet alleen de callcenters willen installeren, maar zou ook de verkoop willen gaan doen.

Verder verwacht Bruggeman veel van ophanden zijnde samenwerking met Baan en SAP, die Ring!-software zouden willen opnemen in hun eigen pakketten. Dat zou de verkoop versnellen.

Voor zijn groei heeft Ring! kapitaal nodig. Binnenkort wordt onderhands voor tien miljoen gulden aandelen geplaatst. Bovendien wordt begin volgend jaar een notering op een van de Amerikaanse beurzen aangevraagd. En er komt een nieuwe president-directeur, dit najaar. Bruggeman, de pionier, zal dan 'strategie en overnames' gaan doen.

Meer over