Riemen om de kin!Drift en koersDe stijl van de leiderDictator voor beginnersDe onderwijsparadox

In de oorlog leidde hij een verzetsgroep en het illegale Parool. Na de oorlog maakte hij Het Parool groot. In 1951 werd hij de eerste Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van de VN. Riemen onder de kin! is de biografie van Gerrit Jan van Heuven Goedhart (1901 - 1956), geschreven door Jeroen Corduwener.


Bert Bakker; € 49,95


Ze was een gepassioneerd socialist, vrijzinnig protestant, intellectueel, bestuurder, publicist en moeder van vier kinderen. In Drift en koers - De levens van Hilda Verwey-Jonker (1908 - 2004) portretteert historicus Margit van der Steen de veelzijdige en spraakmakende socioloog. Strijdbaar tot het laatst.


Bert Bakker; € 49,95


Niet bang zijn voor goede mensen om je heen, raadt Johan Cruijff leidinggevenden aan. 'Als je een zeventje bent, wil je een zes aannemen. Daar steek je goed bij af. Maar een negen zal altijd een tien aannemen. Want een negen is niet bang.' Wilma de Rek en Pieter Broertjes interviewden hem en zeven anderen voor de Volkskrant over De stijl van de leider.


Prometheus; € 10,-


De machtigste mensen zeggen vaak de domste dingen. Hoe is het mogelijk dat ze het zo ver hebben geschopt? Het handboek Dictator voor beginners bevat tips voor tirannen in spe. Hoe zet je een coup op touw en hoe blijf je in het zadel? Macht uitoefenen is het ultieme genot, schrijft André de Guillaume, dus het moeilijkst is die macht ooit af te staan.


Fontaine & Noë; € 9,95


Niet alleen in Nederland maken ouders, leraren en beleidsmakers zich zorgen over het onderwijs. De Britse socioloog Frank Furedi constateerde, met zijn collega's, dat veel jongeren die op de universiteit aankomen onvoldoende kunnen schrijven en rekenen. Hij onderzocht waarom het onderwijs er zo'n moeite mee heeft te onderwijzen. In De terugkeer van het gezag - waarom kinderen niets meer leren stelt hij de lage verwachtingen die scholen van kinderen blijken te hebben aan de kaak. Furedi noemt het de onderwijsparadox: hoe meer de samenleving investeert in en verwacht van het onderwijs, hoe minder scholen en universiteiten van hun leerlingen en studenten eisen.


J.M. Meulenhoff; € 19,95


Meer over