Reiziger maakt voor Ajax zijn eerste doelpunt

Michael Reiziger maakte zaterdag zijn eerste doelpunt in zestig competitiewedstrijden voor Ajax. In het betaald voetbal scoorde de verdediger wel acht keer eerder voor Groningen en Veendam....

Van onze sportredactie

AMSTERDAM

Ajax scoorde in de laatste vier wedstrijden slechts vier maal. Tegen RKC werd het 1-0. De wedstrijd werd wel het drukst bezocht. Negentienduizend bezoekers kwamen naar De Meer. In totaal trokken de zeventien wedstrijden in het betaald voetbal ruim honderdduizend toeschouwers.

Harris Huizingh en Arno Hofstede speelden hun 300ste competitiewedstrijd voor respectievelijk Groningen en Go Ahead Eagles. Huizingh maakte zijn debuut bij Groningen op 29 april 1984. Tegen Sparta werd het toen 4-0. Hofstede speelde in zijn eerste duel bij de Eagles gelijk tegen Twente. Op 6 oktober 1985 werd het 0-0.

In totaal werden er dit weekeinde 53 doelpunten gemaakt. Het duel tussen Heracles en Dordrecht was het produktiefst: 3-5. Het seizoensrecord staat op 3-6, in het duel Eindhoven - Emmen. Het record in het betaald voetbal stamt uit 1956. Feyenoord - Volewijckers eindigde toen in 11-4. FC Zwolle won voor het eerst dit seizoen een uitwedstrijd. Met 2-1 werd van Helmond Sport gewonnen. NAC won voor de zesde keer op rij van Twente. Het werd 4-1 in Breda.

Er werden 36 gele kaarten uitgedeeld. De 1500ste kwam op naam van Leeroy Echteld van Heerenveen. Het totale aantal lijkt af te stevenen op een nieuw record. Nu al werden er 1515 kaarten uitgedeeld, twee seizoenen geleden werd een record gevestigd met 1564.

FC Den Haag kreeg zijn eerste strafschop van het seizoen. Veel profijt had de eerste divisie club er niet van. Dik Heesen miste. Gisteren werd in Emmen de honderdste strafschop raak geschoten door Jan de Jonge. Tot nu toe werden er 31 gemist.

Meer over