Reistips

& bullet; Voor kinderen heeft de NS de internetsite railrunner. nl gemaakt. Ze kunnen er zelf hun reizen plannen, maar ook bouwplaten vinden van treinen of materiaal voor een spreekbeurt....

& bullet; Panasonic komt deze maand met een 'opspoorbare' fiets, uitgerust met een elektronisch plaatsbepalingssysteem. Bij diefstal kan een beveiligingsbedrijfhet rijwiel lokaliseren. Volgens Haagtechno in Den Bosch wordt eind 2004 beslist of de fiets naar Nederland komt.

& bullet; AND heeft zijn routeplanner uitgebreid. Op de website vananaarb. nl kan virtueel worden gereisd in Amerika. Voor het oosten van Europa is er de City-to-City planner.

& bullet; Bij warm weer zijn achtbanen bijna op hun best. De smeerolie in de wiellagers wordt dunner. Volgens Six Flags wordt de snelheid nog hoger als er een zomerbuitje op de baan valt.

& bullet; Ecopark De Kleine Aarde in Boxtel heeft zijn fietsproeftuin uitgebreid met elektrische fietsen en vouwfietsen. Meer info: 0411.68.49.21.

& bullet; Smitveld (Castricum) heeft zijn tentwagens vernieuwd. Het principe is hetzelfde als bij concurrent Holtkamper: de tent wordt opgetrokken vanuit een aanhanger. Een videoband is te zien op smitveld. nl.

Meer over