Reisbureau Ga trouwen in Toulouse, de stad van de liefde

‘t Is mooi geweest – de zon zakt achter de horizon en de herfst is in aantocht. Lees hier de beste tips voor zinderende nazomerbestemmingen die bezoekers geven op Volkskrantreizen.nl....

Wil Thijssen

1Florence In de zomer een gekkenhuis vol Japanners en een smogdeken boven de vele middeleeuwse torentjes, in de herfst ontvouwt Florence zich in al zijn rust en schoonheid, schrijft Wima. Drink een cappuccino op de prachtige pleinen, bezoek het museum Ufizzi zonder daarvoor urenlang in de rij te hoeven staan en vergeet de kapel van de De Medici’s (achter de Laurenskerk) niet; hier vind je de mooste graftombe van Europa.

2Almazán Ontdek dit prachtige middeleeuwse stadje in het hart van Spanje en maak dagtochten door de ongerepte natuur van Soria. In september staat de thermometer op 25 graden, in oktober is het er nog altijd 18 graden, meldt Koen. De rozenbottels, bramen en sleedoornpruimen zijn dan rijp, de basis voor de regionale likeur Pacharán. De versgeplukte paddestoelen staan er ’s avonds op tafel!

3Istanbul Absoluut geschikt voor korte najaarstrips, vindt Hanneke. In deze grensstad is het vaak nog tot laat in november terrasjesweer. Geniet van de eilandjes voor de kust, van het heerlijke eten, de oude paleizen, de markten en oude wijken met hun grote contrasten.

4Dresden Deze hoofdstad van de Duitse provincie Saksen is volgens Eddy niet alleen heel mooi vanwege de rijke cultuur en geschiedenis; de natuur, de Sächsische Schweiz, is volgens hem het mooiste nationale park van Europa, zeker in de herfst.

5Boedapest Verrassend leuk, schrijft JB. ‘Als je gaat, neem dan je zwemspullen mee en bezoek één van de prachtige baden die deze stad rijk is. Vooral de Gellert-baden zijn zeer de moeite waard!’

6Montréal Waar loofbomen zijn, kun je in de herfst rekenen op een Indian Summer. Snuif de sfeer van Montréal op, en huur een auto om een paar dagen in het omringende heuvelland te genieten van de wouden in de schakeringen groen, geel, rood en goud. (André).

7Boston En als je toch in Montréal bent, is het niet ver meer om langs Vermont en New Hampshire naar Boston te rijden, vult Martijn Buisman aan. In Amerika noemen ze dit leaf-peeping; het gevarieerde boslandschap tussen de steden is tijdens de Indian Summer oogverblindend.

8Oslo Voor wie een frisse herfst niet schuwt: Mascha is net terug uit Oslo. ‘Wat een leuke stad’, schrijft ze. ‘Veel musea, mooie winkels, gezellige terrasjes en, als extra bonus, de natuur. Prachtig landschap, bossen, eilanden, met de metro ben je in een half uurtje in het skigebied en geniet je van het mooie uitzicht op de Oslo-fjord.’

9PiozzoIn dit plaatsje in het Italiaanse Rioja-dal vind je Casa Baladin (Piazza V Luglio 15), een uitzonderlijke birreria, bierbrouwer en schenker. Je kunt er logeren, bijzondere bieren drinken op het zonnige terras en er bovendien voortreffelijk dineren. (TooTall).

10 ToulouseStad van de liefde! Geniet van een heerlijke nazomer in deze roze stad, die eigenlijk een groot, gemoedelijk dorp is, vindt Anja. Trouw er met je geliefde in het Capitole, ‘het mooiste stadhuis van Europa’.

Wil Thijssen

Meer over