Reddingsplan AND vergt offer van beleggers

De elektronische uitgever AND International Publishers krijgt een reddingsboei toegeworpen. Investeerder Roosland Beheer is bereid miljoenen in het Rotterdamse bedrijf te steken....

Van onze verslaggever

AND, dat informatie levert voor route- en reisplanners, kreeg vorige maand surseance (uitstel) van betaling. Het bedrijf verkeert al geruime tijd in financiële problemen. Gesprekken over een overname liepen vorig jaar op niets uit. De directie heeft daarop geprobeerd onderdelen te verkopen. Alleen voor dochter Biblion kon een koper worden gevonden.

Roosland Beheer, onderdeel van Indofin, wil het bedrijf afgeslankt voortzetten. Bewindvoerder Princen wil niet zeggen welke onderdelen er zullen sneuvelen.

Belangrijkste onderdeel van het reddingsplan is de omzetting van een converteerbare obligatielening met een waarde van bijna 22,7 miljoen euro. De obligatiehouders krijgen er 500 miljoen gewone aandelen voor terug, met een nominale waarde van 0,02 euro. De marktwaarde van de aandelen AND is onduidelijk, omdat de handel wordt vertekend door de surseance.

Meer over