redactioneel

Waarschijnlijk heb je met Pasen heel veel eieren gezocht en gegeten, de Paus op het journaal gezien en nét te lang met je familie in één huis vertoefd....

Hoe het ook zij: Volkskrant Banen voegt daar deze week op geheel eigen wijze een Paas-nagerecht aan toe: een interview met Deepak Chopra, ook iemand die zich heeft toegelegd op een lijdensverhaal: dat van de mensheid (pag.11).

Geen kleine opdracht. We maken er namelijk een potje van met zijn allen: we produceren massavernietigingswapens, voeren oorlog en zijn verslaafd aan winkelen, werk en prestaties. Komt het ooit nog goed, zou je denken?

Managementgoeroe Chopra denkt van wel en wie hem dat live wil horen vertellen moet ons gauw mailen want we geven 10 kaarten weg van zijn lezing op 16 april in Almere.

Chopra verwijst Darwin resoluut naar de vuilnisbelt, diens survival of the fittest zal plaatsmaken voor een survival of the wisest.

Dat klinkt hoopvol. Zeker als je bedenkt dat wij ons volgens Chopra als overwerkende, materialistische en oorlogvoerende mensheid nog in onze puberteit bevinden. En iedereen weet: na je puberteit wordt alles beter.

Mariken SmitChef redactie a.i. Volkskrant Banen

Meer over