Column

Red ons van de sterren die iets gaan redden!

Nu weten we hoe Amerikaans naakt eruitziet en analyseren we de interviewtechnieken van het blad Grazia.

Zangeres Katy Perry op de Nationale Democratische Conventie in Philadelphia. Beeld afp
Zangeres Katy Perry op de Nationale Democratische Conventie in Philadelphia.Beeld afp

Het zal wel met de opwarming van de aarde te maken hebben: zo veel naaktnieuws over de sterren hadden we nog nooit eind september. Het begon met Katy Perry, die aankondigde dat zij naakt zou gaan stemmen. Perry is een aanhanger van Hillary Clinton en ze twitterde deze week dat ze haar lichaam als 'click bait' (aandachttrekken op internet) zou gebruiken 'om de wereld te verbeteren'. Toen ze het filmpje, waarin ze naakt naar de stembus ging en mensen opriep om te gaan stemmen, een dag later online zette, bleken de belangrijke lichaamsdelen overigens met zwarte blokjes verhuld te zijn. Amerikaans naakt, zeg maar.

Dan was er Cara Delevingne, die, bericht de website van The Daily Mail, ook politiek naakt ging, ditmaal in een reclamecampagne van sportmerk Puma. Zij poseert daarin in een onderbroek die er een soort van gescheurd uitziet, maar dat zal wel de bedoeling zijn, een gescheurd hemdje en met op haar buik heel groot 'MINE' geschreven. Dit is, aldus Delevingne zelf, een 'krachtig statement' dat gaat over 'bezit nemen'. Van je eigen blote buik, nemen we aan, maar ook dat vertelt het verhaal niet.

Dan verlang je haast terug naar geheel onfunctioneel, a-politiek naakt, maar gelukkig zorgde Amerikaans model-actrice-oogmake-upmagnaat-talkshowpresentator-appontwikkelaar Amber Rose daarvoor. Zij werd deze week door de paparazzi vastgelegd terwijl zij in een doorzichtige legging haar trailer verliet op de set van de tv-show Dancing with the Stars, bilpartij vol in zicht. 'Zij is deels beroemd vanwege haar voluptueuze figuur', zette de Mail erbij. Misschien redt ze er binnenkort nog iets of iemand, of de wereld, mee.

Monogaam

Nicolette Kluijver siert deze week de cover van het blad Grazia met de kop 'Ik doe keihard mijn best om monogaam te zijn'. Je ziet de pr-dame van RTL al woedend bellen met de redactie van Grazia. Maar goed, als je het interview leest, zegt ze toch echt over monogamie: 'Het is niet per se iets wat mensen kunnen, het is iets wat de kerk ons heeft opgelegd. Ik ga er wel keihard mijn best voor doen.' Goed zo, Nicolette.

Grazia hanteert een fascinerende interviewtechniek: ze confronteren sterren met oude uitspraken van henzelf én andere sterren, en dan moet geïnterviewde er uit de losse pols wat over ratelen.

De statements zijn lekker willekeurig. 'Ik voelde 's nachts iets aan mijn voet, dat bleek een dikke junglerat te zijn', is het eerste statement waarmee Kluijver in het stuk wordt geconfronteerd. Het blijkt een uitspraak van Jan Versteegh, maar gelukkig heeft Kluijver ook wel een verhaal over iets met ducttape en kakkerlakken.

Nicolette Kluijver Beeld anp
Nicolette KluijverBeeld anp

Een interviewtechniek die verrassende antwoorden oproept. Grazia is ook niet te beroerd om deze wonderlijke heb-jij-dit-ooit-gezegdmethode af te wisselen met keiharde vragen. Mooiste vraag uit dit stuk: 'Je was model, had een blauwe maandag een winkel in paardenspullen en nu presenteer je. Is dat typisch Nicolette?' De hersenen van de lezers blijven de rest van het interview bij die paardenspullen hangen.

Overigens kondigt Nicolette aan dat zij op een dag wellicht iets heel anders gaat doen. 'Misschien ga ik dan walvissen redden of begin ik ergens een groot asiel.' Red ons van de sterren die iets gaan redden!

Meer over