NieuwsRechtszaak om kinderstep

Rechtszaak tussen Messi en Nederlands speelgoedbedrijf uitgesteld: Messi komt niet

De rechtszaak tussen het Nederlandse bedrijf achter een populaire kinderstep en wereldvoetballer van het jaar Lionel Messi is uitgesteld. 

Lionel Messi op de kinderstep.Beeld YouTube

De zitting zou maandag dienen in Barcelona, maar gaat op verzoek van het bedrijf niet door. Messi heeft namelijk opnieuw aangegeven niet te komen getuigen, zo laat Joost Blom van het bedrijf Easy2Company weten.

Voor de firma uit Heerhugowaard is de aanwezigheid van de sterspeler van FC Barcelona in de rechtszaal cruciaal. Messi moest het vliegwiel worden dat de Space Scooter – een step die je door middel van een hefboom voortbeweegt – wereldwijd zou promoten. In ruil voor een miljoenencontract zou hij de Space Scooter onder meer op zijn website messi.com en zijn Facebookpagina aanprijzen.  Op YouTube is nog een koddig filmpje van de fotoshoot te vinden, waarop Messi op een step met zijn naam en logo tussen een stel kinderen door slalomt.

De step zou ook te koop zijn op de website, maar die mogelijkheid kwam er nooit. Op de fotoshoot in 2014 na heeft Messi zich nooit meer met het speelgoed beziggehouden. Easy2Company vroeg het management van Messi meermaals hoe het stond met de website en de webshop, maar er gebeurde niets. In 2016 braken de Nederlanders en het management van de Argentijn met elkaar. 

Bij de laatste zitting in Barcelona, in februari dit jaar, was Messi ook al als een van de getuigen opgeroepen. Hij liet toen zonder duidelijke reden verstek gaan. Daarop stelde de rechtbank de verhoren uit tot 4 november, waarbij werd aangetekend dat Messi nu echt dient te verschijnen. Onbekend is of deze tweede weigering gevolgen voor hem krijgt.

Meer over