Rechtstreeks naar Botswana

Liefhebbers van de Okavango-delta kunnen voortaan rechtstreeks van Zuid-Afrika naar dit natuurgebied in het noorden van Botswana vliegen. De nieuwe luchtverbinding vloeit voort uit de beslissing van Botswana om zich toeristisch los te weken van het buurland Zimbabwe....

Veel toeristen deden de Okavango aan als onderdeel van een rondreis langs de Victoria-watervallen in Zimbabwe en het Etosha-park in Namibië. De voortdurende politieke onrust in het land van Robert Mugabe en de onveiligheid van de Namibische Caprivi-strook, op de grens met Angola, heeft de bezoekersaantallen bij Botswana's voornaamste attractie een knauw gegeven.

Vorig jaar halveerde het aantal buitenlandse bezoekers, een neergang die volgens directeur Modisa Mothoagae van de Botswaanse hotel- en toerismevereniging vroeg om maatregelen. Air Botswana is begonnen met rechtstreekse vluchten van Johannesburg naar Kasane en van de Namibische hoofdstad Windhoek naar Maun, twee plaatsen bij de delta.

De Sun-hotelketen zal een hotel openen in Livingstone, aan de Zambiaanse kant van de watervallen, zodat toeristen voor die bestemming niet via Zimbabwe hoeven te reizen.

De toeristenindustrie in Zimbabwe krijgt het daarmee nog zwaarder. Vorig jaar daalde het aantal boekingen met 30 procent en de omzet werd meer dan gehalveerd. Het toerisme was de grootste economische groeisector van het land, met werkgelegenheid voor 180 duizend Zimbabwanen.

Meer over