Rechter acht Priem schuldig aan ongeval

De politierechter in Tongeren heeft Cees Priem schuldig bevonden aan het onopzettelijk toebrengen van letsel aan de Australische wielrenner Scott Sunderland....

De toenmalige ploegleider van TVM kreeg voor de aanrijding, die plaats had op Belgisch grondgebied, een boete van 10.000 Belgische frank (ongeveer 550 gulden) opgelegd. De politierechter achtte niet bewezen dat Priem na het ongeval bewust is doorgereden. De Zeeuw verklaarde niets van het ongeval gemerkt te hebben.

De politierechter veroordeelde Priem tevens tot een voorlopige schadevergoeding van twee keer 750.000 frank, in totaal ongeveer 82.000 gulden. Een door het gerecht aangestelde deskundige moet nu verder onderzoeken of de eis van Sunderland van ongeveer acht ton wegens gederfde inkomsten terecht is. De Australiër lag na het ongeluk enige tijd in coma. Sunderland zegt blijvend verminderd gezichtsvermogen te hebben opgelopen. Hij was na het ongeluk een jaar niet in staat aan wedstrijden deel te nemen.

Priem overweegt hoger beroep aan te tekenen tegen het oordeel van de rechtbank voorzover dat betrekking heeft op het toebrengen van lichamelijk letsel.

Meer over