recenseert alles

Wat?

Silvercar: wat is het?

Een autoverhuurbedrijf

Waar?

De Verenigde Staten

Recensent?

Olaf

De recensiekoning

JJJJJ

Mijn verblijf in Los Angeles wordt momenteel veraangenaamd door het autoverhuurbedrijf Silvercar. Alles wat je van de technologische vooruitgang verwacht, is van toepassing op dit bedrijf. Online reserveren via een app, inchecken, uitchecken, geen balies met chagrijnige medewerkers. Vanaf het vliegveld klik je in de app op 'ik ben geland' en de Silvercar wordt jouw kant op gereden. Een en al vooruitgang ten opzichte van de antieke verhuurbedrijven.

Deze stelling wordt meteen tenietgedaan door de manier waarop je met de auto contact maakt: je scant een QR-code op de voorruit. We weten allemaal: de QR-code is de Cheezer onder de technologische ontwikkelingen. Ooit veelbelovend, maar nooit echt succesvol toegepast. Aan de andere kant: ik hield mijn iPhone voor de voorruit en de auto was van mij. Dan is QR toch wel weer handig. (In tegenstelling tot die codes op pakken sinaasappelsap, waardoor je op een website met een winactie terechtkomt. Fail.)

Silvercar maakt gebruik van één soort auto. Je kunt niet kiezen. Althans, ik mocht wel kiezen, maar het slaat nergens op, want ze waren allemaal identiek. Het zijn nieuwe, zilvergrijze Audi A4 quattro's, all-wheel drive. En, volgens de website: 'Leather Seats, just like your car back home.' Leuk natuurlijk, maar als mijn overbuurvrouw Helma een Silvercar huurt, dan heeft haar Nissan Sunny in Amsterdam bij terugkomst natuurlijk niet ineens leren bekleding. Denk ik. Toch?

Aardig detail: de auto's zijn uitgerust met internet. Hierdoor toont het navigatiesysteem satellietbeelden van Google Maps. Ook kun je met je telefoon op het wifikanaal van de auto, waardoor je lekker kunt whatsappen terwijl je 80 mijl per uur over de 405 rijdt. (Niet doen joh, dat is gevaarlijk.) Verdere voordelen: automatische tol-betalingen, bluetooth-paring, navigatie en een lekkere, snelle motor.

Pas wel op: de kentekens van alle Silvercars komen uit Texas. Niets mis mee natuurlijk, behalve dat het mij hier de bijnaam 'Texas' heeft opgeleverd. En daarna: 'Texas Lone Ranger.' Daarna: 'Lonestar' en 'Hold em.' Als je niet tegen malle bijnamen kunt, kun je misschien beter een andere auto huren.

undefined

Meer over