Raket doodt vermoedelijke terrorist

Jeruzalem - Het Israëlische leger heeft dinsdag een lid van de Islamitische Jihad in de Gazastrook gedood. Mohammed Al Najar (25) werd door een raket bij Khan Yunis van zijn motor geschoten.


Al Najar was volgens het Israëlische leger een grootschalige terroristische aanval in het midden van Israël aan het voorbereiden. Hij werd al langer in de gaten gehouden door de binnenlandse veiligheidsdienst Shin Bet. Het projectiel waarmee hij werd gedood werd afgeschoten door een vliegtuig.


Najar zou volgens het leger ook mede verantwoordelijk zijn voor de toegenomen aantal raket- en mortieraanvallen op dorpen en steden net buiten de Gazastrook. Dit jaar werden al meer dan twintig projectielen vanuit Gaza op Israël afgevuurd. Dinsdagmiddag kwam er nog een terecht in een veld bij Ashkelon.


Een dag eerder werden vier raketten afgevuurd. Er waren geen slachtoffers. Bij een aanval zaterdag raakten drie Thaise arbeiders in de kibboets Nahal Oz gewond.


Minister van Defensie Ehud Barak zegt dat Israël op elke aanval vanuit Gaza 'agressief' zal reageren. 'Ik waarschuw de andere kant - Hamas en de Islamitische Jihad - ons niet uit te dagen.' Hij beloofde dat de Israëlische dorpen nabij de Gazastrook beter beschermd zullen worden.


Meer over