'Raet staat te koop voor 400 miljoen'

AMSTERDAM - Raet, het bedrijf dat voor twee miljoen Nederlandse werknemers een salarisstrook produceert, is te koop. De huidige eigenaren, de private-equitybedrijven Taros en Advent, willen er ongeveer 400 miljoen euro voor hebben.


Dat hebben twee bronnen tegen persbureau Reuters gezegd. Taros, de voormalige overnamepoot van Alpinvest en het Amerikaanse investeringsfonds Advent, zouden met banken hebben gesproken om de verkoop voor te bereiden. Die zou in april kunnen plaatsvinden. In 2003 werd Raet door Getronics voor 315 miljoen euro verkocht.


Raet heeft ruim 800 medewerkers in dienst. De afgelopen jaren had het een stabiel klantenbestand. De onderneming zette in 2009 117 miljoen euro om en boekte een bedrijfsresultaat van 40 miljoen. Dit jaar zou dat stijgen tot 50 miljoen.


Analisten denken dat een prijs voor het bedrijf van acht maal de winst redelijk is. Salarisverwerkers Ceridian, Northgate en Automatic Data Processing, wereldmarktleider in de loonstrokensector, zijn mogelijke bieders op Raet. Ook investeringsmaatschappijen zoals HgCapital zouden geïnteresseerd zijn in een overname.


Raet verzorgt in Nederland salaris- en pensioenberekeningen voor bedrijven als Aegon en ABN Amro. Met een marktaandeel van 35 procent is Raet marktleider in Nederland. Vorige maand kocht Raet nog concurrent Quinto Groep.


Meer over