Radius trekt zich na leegloop terug uit eredivisie

Het bestuur van de volleybalvereniging Radius heeft besloten het eerste mannenteam definitief uit de eredivisie terug te trekken. Met het vertrek van de broers Max en Ralph Backer, Luc de Nijs, Ferry van Hal en Ronald Kooiman en de op het laatste moment ingetrokken overstap van spelers als Arno van...

ANP

ANP

GOUDA

Sudosa uit Assen en Vocasa uit Nijmegen strijden in twee onderlinge duels op 14 en 21 september om de vrijgekomen plaats in de eredivisie. Sudosa degradeerde na een nederlaag in de laatste wedstrijd tegen Radius naar de eerste divisie. Vocasa verloor in deze competitie de strijd om promotie van Brevok.

De leegloop bij Radius ontstond doordat spelers kozen voor betere aanbiedingen bij andere teams. De pas aangestelde manager Tom Berwers (oud-trainer van Radius) voerde de afgelopen maanden vele gesprekken en onderhandelingen met spelers en trainer Ivo Martinovic. Uitgangspunt daarbij was een sterk team samen te stellen, dat voor het volgend seizoen had moeten meedraaien in de top van de competitie.

Meer over