Radio

Andersdenkenden Gesprek met Erik Jurgens (66), eerste Kamerlid voor de PvdA. Hij vindt dat niet alleen de paus, maar ook kardinaal Simonis moet aftreden, omdat het tijd wordt voor een jongere....

Argos De grove fouten die de overheid maakt leidden niet alleen tot instortende daken bij Van der Valk en vuurwerkrampen in Enschede, maar ook tot de Klucht van de Tram in Den Haag. Nieuw licht op een duistere tunnel. Radio 1, 11.04 uur.

Schiffers FM Met muziek kan veel. Gesprek met biologe Caren Hewlett van het Sea Life Center in Birmingham, over muziek waarmee haaien tot paren worden gebracht. En welke muziek brengt Jochem Uytdehaage tot zijn grootse prestaties? Verder een gesprek met Alexander Bard, vroeger van kitchband Army of Lovers. Radio 2, 14.05 uur.

A4 Lex Bohlmeijer ontvangt tenor Marcel Reijans, van wie onlangs een nieuwe cd verscheen met werk van Rudolf Escher. Reijans werkt ook mee aan de productie van de Nederlandse Opera'Dialogue de Carmelites van Francis Poulenc. Radio 4, 16.30 uur.

Meer over