Radio

Vroege vogels Onderzoeker Freek Niewolf van Alterra levert kritiek op de manier waarop muskusratten worden gevangen. De dieren gaan op gruwelijke wijze dood, maar het helpt weinig....

OVT Gesprek met historicus Koen Vossen over de voorgangers van Leefbaar Nederland en de lessen die Leefbaar Nederland uit hun geschiedenis kan trekken. Vossen werkt aan een proefschrift over kleine politieke partijen. Verder historicus Anton van Hooft over de vraag of het optreden van de Amerikanen nu te vergelijken is met dat van de Romeinen. Radio I, 10.04 uur.

De andere wereld van zondagmiddag Gesprek met criminoloog Frank Bovenkerk, die in zijn boek Misdaadprofielen de stelling verdedigt dat etnische minderheden wel degelijk meer kans maken om in de georganiseerde misdaad terecht te komen. Verder een interview met Indonesië-kennee Nico Schulte Nordholt over de invloed van de aanslagen op de VS op de politiek van Indonesië. 747AM, 13.02 uur.

Uit het nieuws Interview met actrice en cabaretière Sylvia de Leur over onder over meer haar huwelijk met tv-arts Aart Gisolf, de dood van haar zoon die voor haar ogen werd doodgereden en haar solo- voorstelling over haar zwaar alcoholische moeder. Radio 1, 21.04 uur.

Meer over