Radio en televisie vergeven van de speciale edities

Radio- en tv-zenders besteden zondag uitgebreid aandacht aan de WK-finale, waarin het Nederlands elftal het die avond opneemt tegen Spanje. Zo brengt popzender 3FM de hele dag sfeerverslagen vanaf diverse plekken in het land. Dj Sandstorm zet, net als tijdens de halve finale, het livecommentaar van NOS-verslaggevers Jack van Gelder en Bas Ticheler op muziek.

ANP

Dj's Coen en Sander presenteren hun radioshow vrijdag, zaterdag en zondag vanuit het Zuid-Afrikaanse Johannesburg. Als Nederland de wereldtitel pakt, draait radiozender 100% NL een nacht lang alleen maar voetbal- en feesthits. De zogenoemde Nacht van Oranje begint direct na het laatste fluitsignaal en duurt tot maandagochtend zeven uur.

Speciale editie

Ook de NOS besteedt uitgebreid aandacht aan de historische finale. Op Radio 1 staat het programma Langs de Lijn zondagmiddag vanaf twaalf uur in het teken van de WK-finale. Op Nederland 1 brengt de NOS zondag vanaf het middaguur een speciale finale-editie van Studio Sportzomer en maandagochtend is er een extra ontbijteditie van Studio Sport.

Muziekzender TMF kleurt zondagmiddag vanaf twee uur oranje met onder meer de Top 25 Oranje Boven. Voetballers Gregory van der Wiel, Ryan Babel en Jermain Lens kondigen gedurende de dag hun favoriete videoclips aan. Daarna kunnen kijkers uit volle borst meezingen met de grootste Oranjehits tijdens de TMF Oranje Karaoke.

Nederland 1 krijgt zondagavond alle ruimte om met de WK-finale opnieuw een kijkcijferrecord te verbreken. Concurrerende tv-zenders programmeren tijdens de wedstrijd voornamelijk B-films en herhalingen.

Meer over