Raad oordeelt in andere tuchtzaak Moszkowicz

De Raad van Discipline in Amsterdam velt woensdag een oordeel over wederom een tuchtzaak tegen advocaat Bram Moszkowicz. Het gaat om de klacht van de deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten Germ Kemper over het beledigen van rechter Marcel van Oosten, voorzitter van de rechtbank die de strafzaak tegen PVV-leider Geert Wilders heeft afgewikkeld.

Redactie
Advocaat Bram Moszkowicz. Beeld ANP
Advocaat Bram Moszkowicz.Beeld ANP

De klacht is apart behandeld van een veel grotere tuchtzaak tegen de bekende strafpleiter, waarin de raad eind oktober oordeelde dat Moszkowicz zijn vak niet langer mag uitoefenen. In die klachtenreeks ging het onder meer om het stelselmatig niet naleven van advocatenregels, waaronder het melden van contante betalingen. Ook een aantal cliënten heeft zich ten overstaan van de raad over Moszkowicz beklaagd.

De uitlatingen over rechter Van Oosten deed Moszkowicz in De Telegraaf. Hij noemde de magistraat krampachtig en humorloos en stelde volgens deken Kemper diens onafhankelijkheid ter discussie door vast te stellen dat hij 'kennelijk was volgestopt met opdrachten' van bovenaf.

Meer over