Quotes

Topsporters in Nederland zijn poor, lonesome cowboys. In 35 bonden die in ons land aan echte topsport doen, hebben we 350 sporters van topniveau....

Als je verliest, is alles wat je gedaan hebt ook meteen fout. Terwijl het in feite nog veel slechter had kunnen zijn. Het is zelfs zo dat wanneer ik met FC Twente verlies, de supporter met zijn kritiek nog gelijk krijgt. Terwijl ik er van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat al jaren 'mee bezig ben en die supporter een keer negentig minuten komt kijken. Die zou het ineens beter weten. Dat aanvaard ik niet. Renandereycken, trainer van FC Twente, in VI

Ik ben er altijd alleen uitgekomen, want je moet altijd je eigen boontjes doppen in het leven. Maar zonder de steun van Ellen had mijn herstel langer geduurd. Dat was ook het probleem met Pantani. Zijn vriendin had hem verlaten. Op het laatst had hij niemand meer.

Maarten den Bakker, wielrenner, in NRC Handelsblad

Ik denk dat het straks langs een natuurlijke weg goed gaat komen met het Nederlands elftal. De norm is nu gesteld, alles wordt aangescherpt in de komende vriendschappelijke wedstrijden. Wie niet mee wilt, valt af.

Ruud van Nistelrooij, spits van Manchester United, in het AD Ik weet dat ik bijna tweehonderd meter mijn hoogste snelheid kan aanhouden zonder stil te vallen. Dat vertrouwen heb ik wel gekregen.

Allessandro Petacchi, wielrenner, in Het Parool

Meer over