Quotes

Het was een emotionele wedstrijd. Wij hadden de strijd voortijdig kunnen beslissen door Vieri en Gattuso. Maar zij scoorden. Zo is voetbal....

Waarom Totti moest verdwijnen heb ik niet begrepen. Het doelpunt van Tommasi in de verlenging was geen buitenspel. Iedereen heeft de wedstrijd kunnen zien. Het ging hier soms crimineel aan toe.

Trapattoni

Fouten zijn nu eenmaal mogelijk, maar deze keer ging de scheidsrechter over de schreef. De rode kaart voor Totti was schandalig. De scheidsrechter stond er vijftig meter vandaan. De strafschop, de gele kaarten en het onbestraft blijven van de aanslag op Zambrotta waren stuk voor stuk onrechtvaardig.

Paolo Maldini, aanvoerder van Italië

We hebben een groot vertrouwen in onszelf en in elkaar. We willen zo ver mogelijk komen bij dit WK. Met de hulp van God winnen we zaterdag ook van Senegal.

Ümit Davala, maker van het enige Turkse doelpunt

In moeilijke tijden groeien we naar elkaar toe en spelen we niet goed, maar het beste voetbal. Het wordt tijd dat we de wereld laten zien wat we kunnen.

Senol Gunes, bondscoach van Turkije

Ons grote avontuur is voorbij. Ik ben er trots op dat ik vier jaar lang trainer van deze ploeg ben geweest. Ik zeg bravo tegen Japan.

Philippe Troussier, de Franse bondscoach van Japan

Na het snelle doelpunt zijn we niet in paniek geraakt. We hebben alleen te weinig kansen gekregen. Het is niet fijn om zo het toernooi te moeten verlaten.

Junichi Inamoto, middenvelder van Japan

Meer over