PSV ontzet over aanval Gomes op directeur

Voetbalclub noemt uitlatingen doelman onacceptabel...

Van onze verslaggever

Amsterdam Teleurgesteld en verbouwereerd heeft de PSV-directie gereageerd op harde uitlatingen van doelman Heurelho Gomes in een interview met weekblad Voetbal International. Daarin opent de 27-jarige Braziliaan frontaal de aanval op directeur Jan Reker die hij beschuldigt van leugenachtig gedrag en een verkeerde visie.

‘De club acht de uitlatingen en de toonzetting volstrekt onacceptabel en zal dan ook passende maatregelen nemen’, laat PSV in een reactie weten op de eigen website. ‘PSV is altijd uiterst tevreden geweest over de prestaties van Gomes. Zoals via eerdere contractverlengingen is duidelijk gemaakt, wil de club dan ook graag Gomes voor langere tijd voor PSV behouden.’ Donderdag gaat Reker in gesprek met de doelman.

Gomes, die afgelopen zondag na de overwinning op Vitesse zijn vierde landstitel op rij vierde met PSV, beticht de club van wanbeleid en richt zijn pijlen op Reker. ‘Deze man en de door hem aangestelde mensen begrijpen niet hoe je moet werken met jonge spelers.’ En: ‘Als we zo doorgaan met het beleid van Reker, dan zie ik het somber in.’

Gomes verwijt de directeur dat hij hem, in december, met zoete praatjes over het sportieve perspectief heeft verleid zijn contract te verlengen. ‘Ik vertrouw Reker niet. Vijf minuten nadat hij iets heeft gezegd, weet hij het zelf al niet meer. Ook voor Stan (Valckx, manager voetbalzaken) is dit triest, hij kan geen tegenwicht bieden aan Reker. Voor Reker stelt Stan niks voor, hij behandelt hem als nobody.

‘Het is heel simpel: Reker eruit of ik eruit. Op deze manier kan ik niet meer samenwerken.’

Op de vraag of er nog iets te lijmen is, zegt Gomes: ‘Nee, ik ben er klaar mee. Ik heb geen vertrouwen meer in de club zolang deze wordt geleid door Reker. ’ Gomes zegt geen transfer te willen forceren. ‘ Volgens mij heb ik wel genoeg laten zien, ik hoef een transfer niet af te dwingen via een interview.’

Meer over