PSV met fijne wandeling door stadion eenvoudig langs NEC

PSV heeft een winterse zondagmiddag in februari benut voor een fijne wandeling door het stadion van NEC. Niet gehinderd door het rood-groen van de tegenstander werd een balletje hoog gehouden, een balletje overgespeeld en een balletje in het doel geschoten. Eindstand, voor zover die wandeling een wedstrijd mocht heten: 3-0.

Bart Jungmann
Luuk de Jong heeft de 0-1 gescoord, NEC keeper Brad Jones baalt. Beeld ANP
Luuk de Jong heeft de 0-1 gescoord, NEC keeper Brad Jones baalt.Beeld ANP

Toen de Mexicaan Guardado twee weken geleden met een blessure weg viel, leek de machine te haperen. Zijn afwezigheid deed zich in de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht in elk geval flink gevoelen. Maar in de revanche van die wedstrijd, drie dagen later voor de competitie vielen de puzzelstukjes alweer keurig in elkaar.

Dat deden ze dus ook tegen NEC dat zonder zijn geschorste topscorer Santos nauwelijks een vuist kon maken. Zijn vervanger Joey Sleegers kreeg twee keer de ruimte om op doel te schieten, maar trof daarbij telkens PSV-doelman Zoet.

Tussendoor had zijn Eindhovense collega Luuk de Jong wel gescoord. Hij deed dat koppend uit een voorzet van Jetro Willems. De linksback keerde terug in de achterhoede door de afwezigheid van de licht geblesseerde Bruma.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

NEC-speler Joey Sleegers mist een grote kans op de 1-0, hij stuit op PSV-keeper Jeroen Zoet. Beeld ANP
NEC-speler Joey Sleegers mist een grote kans op de 1-0, hij stuit op PSV-keeper Jeroen Zoet.Beeld ANP
Joey Sleegers (NEC) in duel met Davy Propper. Beeld ANP
Joey Sleegers (NEC) in duel met Davy Propper.Beeld ANP

Raderwerk

Met het uitvallen van middenvelder Hendrix leek het raderwerk even te stokken. Van Ginkel, Pröpper en hij voelen elkaar nu al zo goed aan dat genoemde Guardado kennelijk best gemist kan worden. Met Schaars in plaats van Jorrit Hendrix verloor PSV iets van zijn dynamiek en NEC kon wat meer initiatief nemen.

Na rust stelde de nummer één echter orde op zaken. Opnieuw Willems stond aan de basis, ditmaal uit een hoekschop. Opnieuw vond hij het hoofd van De Jong die met meer geluk dan wijsheid ploeggenoot Locadia op zijn weg trof. Via diens hoofd werd het 0-2 en even later zette hij de opgekomen Van Ginkel vrij voor Brad Jones, de doelman van NEC.

En zo eindigde die wandeling terwijl de sneeuwvlokken steeds talrijker werden, met drie doelpunten. De bijna achteloze wijze waarop die tot stand kwam, zei overigens vooral veel over het gebrek aan weerstand.

Meer over