Update

PSV legt 1 miljoen neer voor Deens talent van 17 jaar

PSV heeft maandag de zeventienjarige Deense aanvaller Nikolai Laursen gecontracteerd. De linkspoot die het liefst op rechts speelt, komt van IF Bröndby waar hij afgelopen seizoen een paar wedstrijden in de hoofdmacht speelde. Laursen is maandag medisch gekeurd en heeft een contract voor drie jaar getekend. PSV betaalt ongeveer 1 miljoen euro.

null Beeld PSV.nl
Beeld PSV.nl

Technisch manager Marcel Brands vertelde maandag dat PSV de jonge Deen al anderhalf jaar op het oog heeft en al eerder een poging heeft gewaagd. Destijds wilde de jongen nog niet naar het buitenland.

De Deen begint waarschijnlijk eerst bij Jong PSV in de Jupiler League. ,,Het is een heel jonge jongen die we rustig de tijd geven'', aldus Brands. De jongeling kiest bewust voor de Nederlandse competitie terwijl er internationaal meer belangstelling was, aldus de technisch manager.

Laursen debuteerde op zestienjarige leeftijd in het eerste van Bröndby tijdens een bekerduel. Hij ondertekende het contract maandag in het bijzijn van zijn ouders. ,,Hier heb ik op gewacht'', zei hij tegen PSV TV.

Meer over