Protesten in India na verkrachting 6-jarig meisje

De politie arresteerde in de Indiase stad Bangalore een schoolmedewerker op verdenking van betrokkenheid bij de verkrachting van een 6-jarig meisje, meldt USA Today. Honderden mensen gingen dit weekend woedend de straat op.

Beeld ap

Twee medewerkers zouden zich op een school in de stad hebben vergrepen aan het kind, terwijl ze de klas verliet om naar het toilet te gaan.

De verkachting zou begin juli hebben plaatsgevonden, maar kwam pas uit toen het meisje een paar dagen geleden klaagde over buikpijn en naar het ziekenhuis werd gebracht. De politie arresteerde de vermeende dader en ontdekte kinderporno op zijn laptop. De lokale politiechef kon nog niets kwijt over andere aanhoudingen in de zaak.

Ouders reageerden woedend op de vermeende verkrachting. Veel mensen gingen zaterdag de straat op om te protesteren en veel mensen houden hun kinderen thuis tot hun veiligheid gegarandeerd kan worden.

De directeur van de school is diep door het stof gegaan en belooft volledige medewerking met het onderzoek.

India wordt vaker opgeschrikt door verkrachtingszaken. Uit gegevens van de autoriteiten blijkt dat in 2013 iedere 21 minuten aangifte werd gedaan van een verkrachting.

Beeld AP
Beeld ap
Meer over