Protest in Rotterdam tegen vrijlating Volkert van der G.

Zo'n 150 tot 200 mensen hebben zich vanavond in Rotterdam verzameld voor een protestmars tegen de vrijlating van Volkert van der G, de moordenaar van politicus Pim Fortuyn.

Deelnemers aan de demonstratie tegen de strafkorting van de moordenaar van Pim Fortuyn, Volkert van der G., bij het Centraal Station. Beeld ANP
Deelnemers aan de demonstratie tegen de strafkorting van de moordenaar van Pim Fortuyn, Volkert van der G., bij het Centraal Station.Beeld ANP

Vanaf het plein voor het Centraal Station in de Maasstad maken de demonstranten een tocht naar de Pim Fortuynplaats bij de Korte Hoogstraat waar een borstbeeld staat van Fortuyn.

Prominenten
Onder de aanwezigen waren veel prominenten van Leefbaar Rotterdam, zoals oud-wethouder Marco Pastors, Eerste Kamerlid voor de PVV Ronald Sørensen, raadsleden en PVV'ers. Ook Fortuyns voormalige chauffeur Hans Smolders was van de partij, en fractievoorzitter Rudy Reker van de Eindhovense LPF.

De broer van de vermoorde politicus, Simon Fortuyn, sprak de mensen toe. Hij riep op tot een debat over strafkorting, waardoor mensen als Volkert van der G. eerder vrijkomen dan de opgelegde duur van de celstraf. De demonstratieve tocht verliep verder zonder problemen.

null Beeld ANP
Beeld ANP
Meer over