Update

Prostituees in opstand tegen vroege sluiting

Meer dan 200 prostituees die achter Amsterdamse ramen werken, zijn boos over de nieuwe plannen van de gemeente om de openingstijden van raambordelen in te perken. Het Prostitutie Informatie Centrum dient namens de raamprostituees woensdagmiddag een petitie aan de gemeenteraad aan. Dat meldt Mariska Majoor, oprichtster van het informatiecentrum, woensdag.

Raamprostitutie op de Wallen. Beeld anp
Raamprostitutie op de Wallen.Beeld anp

De petitie is ondertekend door 220 raamprostituees die werken op de Wallen, in het Singelgebied en aan de Ruysdaelkade in de hoofdstad. Zij vrezen voor hun veiligheid als ze niet meer de hele nacht mogen werken, omdat ze dan na hun werk midden in de nacht alleen over straat moeten. Ook zijn de dames bang dat ze inkomsten mislopen.

'De maatregel rond sluitingsuren is mede bedoeld om prostituees te beschermen, daarom zouden de genoemde argumenten u tot nadenken moeten bewegen over andere opties', stelt Majoor in de petitie aan de raadsleden.

Het stadsbestuur kondigde begin dit jaar een aantal maatregelen aan om misstanden in de prostitutie tegen te gaan. Een van de plannen is om de ramen en bordelen door de week tussen 04.00 en 09.00 uur te sluiten en in het weekend tussen 05.00 en 09.00 uur.

Meer over