Proef

TOT nu toe ben ik zo'n beetje vergeten om te vertellen dat ik midden in de menopauze zit. 't Was niet echt een kwestie van vergeten, 't was meer grote verlegenheid....

Natuurlijk is dat idioot. Een jonge vrouw die de pil gebruikt krijgt meer respect, maar ze is feitelijk onvruchtbaarder dan iemand in de overgang. Iedereen, zelfs een boef of een reclamemaker die inlegkruisjes aanprijst lijkt degelijker en redelijker dan een vrouw, welke vrouw ook, in de menopauze. Het is om te janken! En te lachen! En dan weer te janken. . .

Overdrijf ik niet? Bij wijze van proef zou ik willen voorstellen dat we het twee keer over Annemieke hebben. Kent u Annemieke, vraag ik de eerste keer. Ze is piloot, en ze is een schat van een vrouw. Is het niet knap dat ze piloot is? Nou!, zegt u bewonderend, die Annemieke wil ik wel eens ontmoeten! Neem d'r volgende keer maar mee!

Ik vertel u nogmaals over haar. Annemieke is piloot, zeg ik, ze is een schat van een vrouw en ze zit in de menopauze. Is het niet knap dat ze piloot is? Volgende keer neem ik d'r mee!

Eehh. . ., zegt u aarzelend. Ziet u nou wel dat u bent zoals u bent?

Je kunt nog beter toegeven dat je schaamhaar aan het vergrijzen is dan dat je eerlijk bent over de overgang. 't Is zo unfair.

Selma Vrooland

Meer over