Pro-Russische rebellen mogen niet meer vloeken van Igor de Verschrikkelijke

Igor Strelkov, een kernfiguur binnen de top van de pro-Russische separatisten in het oosten van Oekraïne, heeft zijn troepen een verbod op vloeken opgelegd. 'Vloeken zal ons geestelijk verzwakken en tot een nederlaag leiden.'

Igor Strelkov Beeld afp
Igor StrelkovBeeld afp

Igor Girkin, beter bekend als Strelkov en bijgenaamd 'Igor de Verschrikkelijke', is de zelfbenoemde minister van Defensie aan de kant van de Oekraïense rebellen. Hij heeft een duistere reputatie. Hij werkte voorheen voor de Russische geheime dienst en zou in Oost-Oekraïne een student en een politieagent hebben gemarteld. Eerder zou hij ook in Tsjetsjenië mensen gemarteld hebben.

Kievse Rijk
'Scheldwoorden van niet-Russische origine zijn gebruikt door vijanden van Rus om te onteren wat wij heilig achten', zo staat te lezen in een officiëel bevel waaruit persbureau AFP citeert. Het bevel dateert van afgelopen maandag. Het was toen precies 1026 jaar geleden dat het christendom werd geadopteerd door de Middeleeuwse staat van Kievan Rus, de voorouder van Kievan Rus, oftewel het Kievse Rijk, dat wordt beschouwd als de vroeg-middeleeuwse voorloper van onder meer het huidige Oekraïne.

null Beeld ap
Beeld ap
Meer over